Марічка Падалко про оновлений предмет "Захист України" у школах: Діти записували інструкцію, як розбирати автомат

У МОН пояснили, чому в столичних школах не викладають предмет за новою програмою.

facebook.com/UNICEFUkraine

Українська телеведуча Марічка Падалко розповіла, як у школах Києва викладають оновлений предмет "Захист України". З її слів, діти "вчаться" розбирати автомат без зображення зброї, записуючи інструкцію під диктовку вчителя. Відповідний пост вона опублікувала у своєму фейсбуці.

- Два уроки поспіль діти записували під диктовку вчителя "інструкцію", як розбирати автомат, навіть без жодного зображення автомата. Я вже не кажу про його муляж. Звісно, ​​половину назв деталей зброї вони навіть не розуміли. Потім два уроки марширували у спортзалі. "Смирно!", "Рівняйсь!". Так виглядає "реформований" урок "Захист України", на який в мене були великі очікування і як у мами, і як у журналістки, - пише Падалко.

Як зазначила телеведуча, ідея реформи предмета "Захист України" полягала в тому, щоб наповнити цей важливий предмет новим змістом та сучасними навичками. Також вона наголосила, що не всі школи у столиці укомплектовані обладнанням для викладання оновленого предмета.

- Тепер "Захисту України" присвячено не один урок на тиждень, а цілий навчальний день раз на місяць. Діти навчаються не у своїй школі, а в обраній. Її мали б укомплектувати обладнанням для тренувань та набрати нових вчителів, наприклад, серед ветеранів. Принаймні так це подавалося... Натомість дочка повернулася розчарованою, - йдеться у повідомленні.

На скандал відреагували у пресслужбі МОН. У відомстві заявили, що департамент освіти та науки Києва не має підстав для викладання за новою програмою. У міністерстві уточнили, що наразі це питання стоїть на порядку денному.

– На жаль, департамент освіти та науки Києва досі не долучився до педагогічного експерименту й не має підстав для викладання за новою програмою. Комісія з освіти одноголосно дала доручення департаменту приєднатися до інноваційного освітнього проєкту, й ми очікуємо на рішення. Але ми маємо приклади інших громад, де діти із захватом виходять з осередків, де викладають за новою програмою, і незабаром поділимося успішними кейсами, - зазначено у заяві.