Новим керівником комітету ЄС - Україна став фінський депутат

Пекка Товері зазначив, що має на новій посаді достатньо викликів, і «на щастя, у парламенті є дуже широка підтримка України».

twitter.com/PToveri

Новим головою Комітету асоціації ЄС - Україна – ключового інструменту співробітництва між Європарламентом та Верховною Радою України – став фінський депутат Пекка Товері. Про це повідомили сам політик у соцмережі Х (Twitter) та в «Укрінформ». 

Депутат наголосив, що має на новій посаді достатньо викликів, і «на щастя, у парламенті є дуже широка підтримка України».

- Якщо ми подивимося на попередню композицію Європарламенту, що підтримувала Україну, переважна більшість (депутатів) залишаються на такій самій позиції. Тож я переконаний, що ми можемо розраховувати на таку підтримку й у майбутньому… Вся наша робота буде побудована на тому, чого потребує Україна. Це буде основою нашої роботи, – заявив депутат.  

Він сказав про бажання провести зустріч з українськими колегами з Верховної Ради «якомога швидше, щоб визначити порядок денний двостороннього співробітництва».

На уточнююче запитання журналістів щодо пріоритетів на посаді керівника профільного комітету ЄП по зв’язках з Україною Товері наголосив, що працюватиме не сам, а в складі великої групи однодумців, які підтримують Україну.

- Це енергетична безпека – адже зима наближається дуже швидко. Це військова підтримка і те, що трапиться з нею після виборів у США. Навіть якщо Сполучені Штати після президентських виборів вирішать (її зменшити), ми маємо попіклуватися про це в Європі, заповнити нестачу та продовжити підтримувати Україну, – наголосив Товері.

За його словами, для України, як і для будь-якої країни, що перебуває у війні, ключовим питанням залишається збереження єдності суспільства та політичних сил. Євродепутат наголосив, що така єдність «є ключем для збереження свободи й незалежності України».

Пекка Товері є колишнім начальником Головного управління військової розвідки Фінляндії.