Жертвами урагану "Хелен" у США стали понад 200 людей

Стихійне лихо стало найсмертоноснішим за останні 19 років.

facebook.com/reel/1270208577667092

Кількість загиблих внаслідок урагану "Хелен" на південному сході Сполучених Штатів перевищила 200 людей. Більшість смертей сталася в Північній Кароліні, яка постраждала від повені. Про це пише АР.

Як зазначено у повідомленні, кількість зниклих безвісти досі не уточнена. За останньою інформацією, кількість жертв досягла 215, що робить ураган «Хелен» найсмертоноснішим з моменту урагану «Катріна» у 2005 році. Рятувальні операції у гірських районах Північної Кароліни відбуваються із серйозними труднощами. Рятувальники використовують коней та човни, щоб дістатися до ізольованих населених пунктів, що виявилися відрізаними через зсуви та розливи річок. У деяких місцях поступово відновлюють електрику та зв'язок, проте багато районів залишаються відрізаними.

Пошукові роботи продовжуються і в районі Флориди, що залишився після шторму без електрики та мобільного зв'язку. У горах рятувальники продовжують розчищати дороги від повалених дерев та інших перешкод. Деякі шляхи сильно зруйновані, що уповільнює рятувальні роботи. В окрузі Бунком, де знаходиться популярне туристичне місто Ешвілл, повідомляється більш ніж про 200 зниклих, хоча дані постійно оновлюються.

Президент США Джо Байден відвідав постраждалі території, зустрівся з рятувальниками та оцінив масштаб руйнувань у Флориді та Джорджії. Уряд надав фінансову допомогу для усунення наслідків та підтримки рятувальних операцій у найбільш постраждалих регіонах. Пошукові роботи продовжуються, і поки що невідомо, коли вони будуть завершені.