У МЗС відреагували на вкидання росіян про атаку ЗСУ на Курську АЕС

Українські захисники дотримуються норм міжнародного гуманітарного права, запевнили у МЗС.

t.me/Ukraine_MFA

В українському МЗС відреагували на заяви російської пропаганди про те, що Збройні сили нібито атакували атакувала Курську АЕС. У відомстві запевняють, що Україна не атакувала ні саму станцію, ні об'єкти поблизу неї, а інформація росіян є фейковою. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

- Ми категорично заперечуємо затвердження російських ЗМІ про українські удари по Курській атомній електростанції або поблизу неї, - повідомив речник відомства Георгій Тихий. – На відміну від російських окупантів, українські захисники дотримуються норм міжнародного гуманітарного права. Вони не б'ють по цивільному населенню чи об'єктам цивільної інфраструктури.

Раніше 3 жовтня російські пропагандистські канали та чиновники почали поширювати інформацію про "атаку українських військових на Курську АЕС". При цьому повідомлення пропагандистів та представників влади дуже відрізнялися - губернатор Курської області Олексій Смирнов говорив про атаку дроном, тоді як ЗМІ повідомили в ударі авіабомбою.