Нардепа Андрія Клочка від "Слуги народу" судитимуть за незаконне збагачення

Щоб приховати наявність дорогого майна, нардеп оформив переважну його частину на близьких родичів.

facebook.com/Andriy.Klochko

Правоохоронці підозрюють чинного народного депутата від "Слуги народу" Андрія Клочка у незаконному збагаченні на 11 млн гривень. Його справу направлено до суду. Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

- НАБУ та САП направили до суду справу за звинуваченням чинного народного депутата України у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - зазначили в НАБУ. - Як встановило слідство, у 2020-2021 роках народний обранець придбав у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином, різниця між вартістю придбаного майна та готівкою склала 11 млн грн.

За даними антикорупційного бюро, йдеться про три земельні ділянки на Київщині, п'ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla і Mersedes-Benz. Щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив переважну його частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

У НАБУ не називають ім'я підозрюваного. Однак, як пише "РБК-Україна", йдеться про нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка.