Студент зі Львова вижив у смертельній ДТП за участі буйвола

18-річний Максим отримав черепно-мозкову травму, його прооперували у лікарні святого Пантелеймона.

facebook.com/1tmolviv

Студент "Львівської політехніки" отримав черепно-мозкову травму внаслідок смертельної ДТП за участі буйвола. Про це 3 жовтня повідомило Перше медичне об'єднання Львова у фейсбуці.

Аварія сталася вранці 30 вересня у Львівському районі, коли 18-річний Максим Андрейко їхав на навчання. Через те, що буйвол несподівано вибіг на дорогу, легковий автомобіль влетів у кювет. Водій загинув, а першокурсник та його друг вижили.

- Максим поступив до нас за кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Ми терміново провели комп'ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання, — розповів завідувач нейрохірургічного відділення лікарні святого Пантелеймона Остап Федорко.

Наразі у Максима є невеликий дефект у лобній кістці розміром 2 на 2,5 сантиметри. За місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту.

Сам студент не пам'ятає моменту зіткнення. Він опритомнів, лише коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. 

- Зараз Максим почувається вже ліпше, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже другого дня після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті, — розповіли у пресслужбі медичного об'єднання.

Про ДТП за участі буйвола 30 вересня повідомили у поліції та ДСНС Львівської області. Але тоді у повідомленнях пресслужб йшлося про корову або про велику рогату худобу. ВІнаслідок ДТП загинув 46-річний водій Volkswagen Passat.