Росія вдарила КАБом по житловій багатоповерхівці у Харкові, серед постраждалих дитина

На місці  розбирають завали.

t.me/dsns_telegram

Пізно ввечері у середу, 2 жовтня, Росія вдарила КАБами по Харкову. Атаки зазнали Шевченківській та Київський райони міста, одна із бомб влучила у житлову багатоповерхівку, повідомили Харківська облпрокуратура,  міський голова Ігор Терехов та ДСНС України.   

Також внаслідок удару по передмістю пошкоджені лінії високовольтних передач. Через це можуть бути перебої з електрикою у деяких районах Харкова. Терехов додав, що на місці прильоту по багатоповерхівці розпочалась пожежа. Горів як сам будинок, так і авто біля нього.

- Організовано евакуацію мешканців будинку, в який влучив ворожий КАБ, та мешканців прилеглих будинків, чиї квартири постраждали від вибуху. Усім бажаючим буде надано місця у гуртожитках міста. Сотні вибитих шибок, відключили від електрики пʼять будинків. Біля місця прильоту буде організовано точку, де місцеві мешканці зможуть випити гарячого чаю та перекусити, - зазначив Терехов.

У ДСНС повідомили, що через влучання російської бомби у житлову 5-типоверхівку сталися руйнації фасадної частини та 4 квартир на 4 і 5-му поверхах.   

У прокуратурі ж наголосили, що внаслідок атаки постраждали 13 людей, які отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих 12 людей, у тому числі дівчинка 3 років 11 місяців. Найстаршій постраждалій 73 роки. Пошкоджено прилеглі будинки, поліклініку, а також щонайменше 14 авто.

По факту розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, атака сталась 2 жовтня близько у період часу з 22:40 до 23:00. Ракета влучила між третім та четвертим поверхом пʼятиповерхового житлового будинку у Салтівському районі міста. Сталась пожежа.

Ще одне влучення зафіксовано у Шевченківському районі у лісосмузі. Пошкоджено скління у двох багатоквартирних житлових будинках.

У с. Золочів Богодухівського району внаслідок авіаударів пошкоджено щонайменше 10 житлових будинків, господарчі споруди. Гострої реакції на стрес зазнала 69-річна жінка.