За вбивство лося на трасі водій заплатить 130 тисяч гривень штрафу

Дорогами Львівщини періодично мігрують дикі тварини.

facebook.com/profile.php?id=100069165671094

Посеред дороги на трасі Львів - Краковець водій збив червонокнижного лося. Державна екологічна інспекція у Львівській області нарахувала збитків, завданих довкіллю, на 130 тисяч грн. Інспекція виставила претензію на добровільне відшкодування цих коштів порушником, йдеться на Facebook-сторінці відомства.

Дорогами Львівщини періодично мігрують дикі тварини. В області наразі є 145 лосів. Їх можна зустріти у Радехівському, Сокальському, Яворівському, Рава-Руському, Стрийському районах, пише "Твоє місто". Найбільше їх у Яворівському районі, поблизу полігону, – 43 особини. У 2020 році в області було 106 лосів. За чотири роки їхня кількість збільшилася на понад 40 особин. У нових проєктах будівництва та реконструкції доріг на Львівщині передбачають заходи для захисту тварин - захисні огорожі та спеціальні переходи на шляхах міграції тварин.

Наразі у місцях, де фіксують найбільше випадків виходу тварин, встановлюють попереджувальні дорожні знаки, що сигналізують водіям про потенційну небезпеку. Найчастіше ДТП із дикими тваринами стаються на шляхах, які пролягають через лісові масиви. Зокрема це М-06 Київ - Чоп, М-10 Львів - Краковець, Т-14-02 Східниця - Пісочна та Р-15 Ковель-Червоноград-Жовква.