У ЗСУ офіційно підтвердили вихід з Вугледару

Попри великі втрати, Росія спрямувала резерви, які виснажили оборону міста, та виникла загроза оточення.

t.me/Tsaplienko

Збройні сили України уперше офіційно підтвердили вихід з Вугледару. У середу, 2 жовтня, заяву зробило оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

- Вищим командуванням наданий дозвіл на здійснення маневру по виведенню підрозділів з Вугледару з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій, — сказано у телеграм-каналі ОСУВ "Хортиця" “Хортицький вітер”.

В ОСУВ "Хортиця" розповіли, що Росія зазнала чисельних втрат унаслідок тривалих боїв, але не полишила спроб захопити Вугледар. В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль противник зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів ЗСУ. В результаті дій РФ виникла загроза оточення міста.

Вугледар — місто у Волноваському районі Донецької області. Український воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко написав у своєму телеграм-каналі, що після захоплення Вугледару Україна повністю втратила Волноваський район за старою адміністративною системою. Оборона міста тривала два роки та місяць. На штурмах Вугледара Росія втратили кілька своїх бригад.