На Херсонщині росіяни атакували школу та церкву, а в Запорізькій області – житлові будинки

Серед населення є загиблі та поранені.

t.me/ivan_fedorov_zp

Російські військові продовжують завдавати ударів по мирних українських містах та селах. В результаті гинуть і зазнають поранень цивільні, у тому числі - діти. У ніч на 2 жовтня окупанти обстрілювали низку областей.

У Херсонській області атаки зазнали не менше 15 населених пунктів та обласний центр. За даними ОВА, армія РФ влучила в освітній заклад, аптеку, церкву, газопровід. Також "прильоти" були по багатоповерховому житловому будинку та 20 приватних будинках. Жертвами ворога стали 6 людей, ще 11 отримали поранення.

Як зазначили у відомстві, ще двоє людей постраждали через детонацію російської вибухівки в Антонівці. Місцева мешканка підняла з землі вибухонебезпечний предмет, що здетонував, біля зупинки громадського транспорту. В результаті 59-річна жінка отримала вибухову травму, ампутацію кисті та стопи, множинні уламкові поранення ніг. Її стан – тяжкий. Також 61-річний чоловік отримав вибухову травму та уламкове поранення спини.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив про атаку на Нікопольщину. Ворог ударив цієї ночі по райцентру та Марганецькій громаді, застосовуючи дрони-камікадзе та артилерію. Значних пошкоджень зазнала інфраструктура, але з людей ніхто не постраждав.

У Запорізькій області росіяни завдали минулої доби 255 ударів по 13 населених пунктах. В результаті є поранений у Пологівському районі, а в обласному центрі – загиблий та 35 постраждалих. Як зазначив голова ОВ Іван Федоров, всього надійшло 225 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У ДСНС України повідомили про атаку на Одещині. В результаті виникла пожежа в Ізмаїльському районі, постраждали двоє людей. Обох госпіталізували до лікарні.