Україна успішно евакуювала з Лівану 179 людей, двох собак та кота

Операція стала частиною поширених зусиль з повернення українських громадян через погіршення безпекової та економічної ситуації в регіоні.

t.me/Ukraine_MFA

Україна успішно евакуювала з Лівану 179 людей, серед яких 134 громадянина України. Як повідомили у Міністерстві закордонних справ України, успішна евакуація була здійснена у вівторок, 1 жовтня.

Серед українців з Лівану вивезено 112 дорослих та 22 дитини. Крім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей – громадян Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії та Лівану. А ще – двох собак і кота.

За даними відомства, операція стала частиною ширших зусиль з повернення українських громадян через погіршення безпекової та економічної ситуації в регіоні.  Всього було здійснено три евакуаційні місії з Лівану, під час яких евакуювали 234 особи, зокрема 189 громадян України та 45 іноземців.

У МЗС наголосили, що продовжують активну роботу з надання допомоги українцям у Лівані. Тим, хто бажає скористатися допомогою держави, можна звернутись до Посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: emb_lb@mfa.gov.ua. Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38(044)238-16-57.