Двоє донеччан, прямуючи до Румунії, ледь не замерзли в горах

Чоловіки чотири доби блукали у засніжених Карпатах.

facebook.com/zahidnuy.kordon

Вранці 30 вересня мукачівські прикордонники затримали у горах двох 25-річних чоловіків, які прямували до Румунії. Вони добряче замерзли, адже того дня у Карпатах випав перший сніг. Обидва затриманих є жителями Донеччини, й у горах вони вперше, тож ніяк не розраховували на такі суворі умови. А блукати там їм довелося чотири доби. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України - Західний кордон.

- Самостійно проклавши собі маршрут до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску, спритники чотири доби без належного одягу, взуття та спорядження блукали високогір’ям. До різких перепадів температури, поганої видимості, а тим паче до першого снігу в останній день вересня донеччани готові не були. За 500 метрів до кордону прикордонники помітили "туристів" і доправили їх до місця обігріву, кажуть прикордонники.

Згодом стосовно правопорушників склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Прикордонники вкотре застерігають усіх охочих утриматися від походів у гори, де наразі складні погодні умови - низька температура повітря, сніг, подекуди густий туман та сильні пориви вітру. Це допоможе вберегти здоров'я та життя.