Росіяни вдарили по ринку в центрі Херсона, є загиблі

Наразі відомо про шістьох загиблих, щонайменше шість осіб поранено.

скрін відео t.me/olexandrprokudin/4637

Вранці 1 жовтня близько 9:00 росіяни завдали удару по ринку у центрі Херсона. За інформацією обласної військової адміністрації, наразі відомо про п'ятьох загиблих, ще щонайменше четверо людей поранені.

- Окупанти атакували ринок у середмісті Херсона. Під ударом опинилися торгівельні точки, де зранку херсонці купляли чи продавали продукцію.  На цю хвилину відомо про щонайменше вісьмох постраждалих. Попередньо, пʼятеро людей загинули.  Потерпілих доставили до медзакладу. Вони під наглядом лікарів,- написав очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Також він закликав жителів перебувати в безпечних місцях. У місцях влучань працюють усі відповідні служби.

Пізніше начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко уточнив, що ушпиталено чотирьох поранених внаслідок обстрілу ринку в Центральному районі Херсона. Це жінки 68, 65 і 33 років та 65-річний чоловік. В усіх - вибухові травми та уламкові поранення. На момент ворожої атаки вони перебували на вулиці. Тіла трьох загиблих вже доставлено до бюро судово-медичної експертизи.

Близько 11:30 стало відомо, що кількість загиблих зросла до семи осіб. Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі. Там розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Об 11:00 в Офісі Генпрокурора уточнили, що внаслідок обстрілу середмістя Херсона загинуло шестеро громадян. Сьомого постраждалого, якого вважали загиблим, лікарі змогли стабілізувати, втім, його стан залишається вкрай важким. Наразі відомо про шістьох цивільних, які отримали поранення різного ступеня тяжкості, п’ятеро з них госпіталізовані.