Рустем Умєров звільнив чотирьох своїх заступників

Про нові призначення міністр пообіцяв повідомити згодом.

apostrophe.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров звільнив чотирьох своїх заступників - Станіслава Гайдера, Олександра Сергія, Юрія Джигира та Людмилу Дараган. Про це повідомило Міноборони.

- Я підписав подання до КМУ про звільнення заступників міністра оборони - Станіслава Гайдера (переходить на посаду керівника Офісу міністра), Олександра Сергія, Юрія Джигира, Людмили Дараган (державного секретаря), - цитує Міноборони Умєрова.

Також міністр пояснив причину такого рішення:

- Система Міністерства оборони України - Збройні сили, ГУР та ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту. - Ред.) - під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них неприпустимі, - йдеться у повідомленні.

Про нові призначення включно із заступниками міністра Рустем Умєров пообіцяв повідомити згодом. Також очільник Міноборони сповістив про реформування системи оборонних закупівель.

- "Спецтехноекспорт" (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання - завершити процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами, - сказав Умєров.

Він додав, що також триває реформування Агентства оборонних закупівель і Державного оператора тилу, що "наближає ці процеси до стандартів НАТО". Міністр анонсував, що найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до уряду буде зроблено цього тижня.