У другій половині тижня до України повернеться тепло

Спеки не буде, але синоптики обіцяють до 18 градусів тепла.

pixabay.com

Жовтень в Україні розпочнеться із досить прохолодної погоди. У вівторок синоптики прогнозують дощі та сильний вітер, але вже від середи стовпчики термометрів потроху поповзуть вгору. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

- 1 жовтня в західних, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Херсонській областях та в Криму пройдуть дощі, на решті території без опадів. Вітер північно-західний, на Лівобережжі східний, 7-12 м/с, у східних, Запорізькій та Одеській областях місцями пориви до 15-20 м/с, - йдеться у повідомленні.

Температура повітря у західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі 3-8° тепла, вдень 8-13°, на решті території вночі 9-16°, вдень 17-22°, на сході країни - до 25°. На високогір'ї Карпат - дощ з мокрим снігом, температура повітря вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 4-9° тепла.

Проте вже у наступні дві доби, 2 та 3 жовтня, буде переважно без опадів, вітер послабшає. Температура повітря вночі 7-13°, вдень 17-24°, у західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі 4-9° тепла, вдень 13-18°.