Борис Джонсон заявив, що Єлизавета II хворіла на рак кісток: Знав про це більше року

Колишній прем'єр озвучив ймовірну причину смерті британського монарха.

Victoria Jones - WPA Pool/Getty Images

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що перед смертю королева Єлизавета II страждала від смертельної форми раку кісток. Про це ексдепутат повідомив у своїх мемуарах Unleashed ("звільнений". - Авт.), згадавши останню зустріч з монархом. У книзі Джонсон заявив, що знав про стан королеви понад рік, пише DailyMail.

- Я знав рік чи більше, що у неї рак кісток, і її лікарі хвилювалися, що будь-якої миті її стан може різко погіршитися, - цитують його слова з книги журналісти. - Вона здавалася блідою і сутулішою, на руках та зап'ястях у неї були темні синці, мабуть, від крапельниць чи ін'єкцій.

Джонсон додав, що, незважаючи на тяжкий стан, королева зберігала гострий розум під час їхньої останньої зустрічі.

Раніше друг принца Філіпа Гайлс Брандрет у біографії "Єлизавета: Інтимний портрет" припускав, що покійний монарх мала рак кісткового мозку, що пояснює її втому, втрату ваги й ті "проблеми з рухливістю", про які нам часто розповідали в останній рік її життя..

Королева Великобританії Єлизавета II правила країною 70 років. Вона померла 8 вересня 2022 року. Трон посів її син Чарльз ІІІ. Коронація монарха відбулася у травні минулого року.