Вовчанський агрегатний завод після звільнення став ціллю №1 для російських обстрілів

Окупанти завдають ураження з усього наявного озброєння — з використанням важкої вогнеметної системи та авіабомб.

gur.gov.ua

Вовчанський агрегатний завод після звільнення став ціллю №1 для обстрілів російських окупантів. Про це 30 вересня заявив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталій Саранцев в етері Суспільного.

- Вони зосередили увагу на цю локацію, завдають ураження з усього наявного озброєння, з використанням важкої вогнеметної системи. Також здійснили скид авіаційних бомб. Цей об'єкт перебуває під нашим контролем. Звичайно, з дотриманням всіх заходів безпеки для того, щоб ми не зазнали там втрат особового складу та озброєння, — розповів він.

У понеділок російські військові також йшли на штурм у напрямку заводу.

- Ми розуміємо важливість цього об'єкту для російських окупантів, які й надалі намагатимуться туди всіма силами потрапити, — сказав Саранцев.

За словами військового, звільнення заводу розширило зону контролю Сил оборони у Вовчанську.

- Це дозволило нам проводити більш активно певні заходи з логістики. Звичайно, це спричинило певний психологічний ефект для ворога, який деморалізований. Зараз спостерігаємо відмови особового складу від виконання завдань. Це ще пов'язано з тим, що особовий склад ворога не забезпечений аптечками, засобами захисту. Але разом з тим противник намагається заводити нові підрозділи, здійснювати внутрішню ротацію, — розказав він.

Речник ОТУ "Харків" додав, що певної тактичної цілі агрегатний завод для росіян не має, проте втрата цього об'єкту була для них "дуже потужним іміджевим ударом".