У ТЦК порадили тим, хто має відстрочку, бути готовим, що «прийде час і його мобілізують»

Тому Андрій Мороз радить всім військовозобов’язаним пройти певний вишкіл, який згодиться в армії.

lviv.ua

Кожен з військовозобов’язаних, зокрема й той, хто має право на відстрочку, повинен бути готовим до мобілізації. Про це «Західному кур’єру» заявив т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП Андрій Мороз. 

- В мобілізації немає нічого страшного. До неї треба бути готовим. Я рекомендую кожному, навіть тим, хто має право на відстрочку, все одно пройти курс керування дронами чи навчання з тактичної медицини. Чи пройти інший вишкіл, який згодиться в армії. Кожному з військовозобов’язаних треба бути готовим, що прийде час і його мобілізують. Треба це спокійно сприймати, - зазначив він.

Він додав, що працівники ТЦК виконують свої посадові обов’язки, які на них поклало керівництво держави, і вони мусять проводити мобілізацію, оскільки без неї неможливо завершити війну.

- В лавах ЗСУ постійно потрібне поповнення. Плюс ми формуємо нові військові частини, які отримують західні зразки озброєння, а військовозобов’язані проходять навчання за кордоном. Тому ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, що мобілізація це не страшно, це потрібно. Всі військовозобов’язані мають виконати свій громадянський обов’язок. Навіть ті, хто сьогодні має право на відстрочку, мають розуміти, що може настати день, коли їм доведеться піти в ЗСУ, - підсумував працівник ТЦК.