Україну накриває пилова буря, яка йде з Казахстану та Росії

Жителі Дніпра, Полтави та Харкова вже скаржаться на погану якість повітря.

t.me/dnepr_operativ/73215

До деяких міст на сході України в ніч на 30 вересня дісталася пилова буря. Жителі Дніпра, Харкова та Полтави у місцевих пабліках пишуть про погану якість повітря та автомобілі, вкриті пилом, бояться навіть відчиняти вікна в квартирах. За інформацією порталу інтерактивного прогнозу погоди Windy, наступної ночі ситуація ще погіршиться.

Основна маса пилу йде в Україну з Казахстану, Узбекистану та РФ. Сьогодні вночі та завтра вдень, 1 жовтня, ситуація погіршиться щонайменше у п'ять разів.

- У Харкові зараз жахлива якість повітря, сонця не видно крізь смог, машини вкриті жовтим пилом, дихати важко, - пишуть жителі у соцмережах.

- Друзі, тримайте вікна зачиненими та одягайте респіратори на вулицях, - закликають у Полтаві.

Там за ніч на автівках утворився суттєвий наліт з пилу та бруду. Пишуть, що деінде навіть стає важко дихати.

Під густим туманом перебуває і Дніпро. Жителі пишуть, що все місто в пилюці, і публікують фото, на яких видно, як ввечері помита машина на ранок вже вся вкрита пилом.

У Сумській ОВА повідомляють, що серйозне погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України через "закидання" атмосферним вихором пилу і смогу із території Росії. Якщо пил занесло із Каспію, то смог безпосередньо їхній - там зараз масштабні лісові пожежі.

- Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер. Найбільша концентрація часточок у повітрі наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині. Краще обмежити перебування на вулиці і зачинити вікна, - йдеться у повідомленні.