Помер колишній бранець “ЛНР”, луганський історик Володимир Семистяга

Краєзнавець помер у Київській області на 75-му році життя.

t.me/luhanskaVTSA

У Київській області у віці 74 році помер український громадський діяч Володимир Семистяга. Про це 29 вересня повідомили голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор та журналіст Євген Букет.

- Сьогодні вночі в Вишгороді після тяжкої хвороби помер голова Луганської "Просвіти" Володимир Федорович Семистяга… - написав у фейсбуці Євген Букет.

Лисогор та Букет нагадали, що у 2014 році Володимир Семистяга провів 55 днів у полоні так званої “ЛНР”. Деякий час Семистягу вважали загиблим.

- Історик за фахом, він досліджував нацистський окупаційний режим на теренах Луганщини, а відчув на собі рашистський. 55 днів науковець перебував у полоні бійців «лнр» за свою проукраїнську позицію та допомогу українській армії, — написав у телеграм-каналі Лисогор.

Володимир Семистяга був старшим викладачем кафедри історії України Луганського державного університету, заслуженим працівником освіти України, членом правління Луганської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, головою Луганського обласного об'єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка, головним редактором журналу «Бахмутський шлях».

- Таким його знали та поважали луганчани, а вороги зважали на його постать. Ім’я Володимира Семистяги назавжди увійшло в історію Луганської області. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким з приводу його передчасної смерті, — додав Лисогор.