На фронті загинув актор Артем Колбасинський

Артист повернувся з Литви на батьківщину, щоб боронити країну на фронті.

facebook.com/klaipedosvalstybinis.muzikinisteatras

На фронті загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Литви Артем Колбасинський. Актор повернувся на батьківщину та поповнив лави ЗСУ на початку повномасштабної війни. Як повідомила прес-служба театру у соцмережах, Артем загинув під час чергового бойового завдання.

– На жаль, не всі повертаються з війни. Сьогодні ми отримали болісну звістку, що в Україні, на полі бою, загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Артем Колбасинський, – йдеться у повідомленні.

Друзі та колеги Колбасинського розповіли, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну актор не міг залишатися за межами батьківщини і зазначав, що якщо продовжить жити в Литві, він втратить гідність і людяність. Піти на фронт актор вважав своїм обов'язком перед батьківщиною та близькими.

Артем Колбасинський у 2019 році розпочав навчання у професійній школі танців, був випускником Академії танцю Сержа Лифаря. Артист працював у балетній колективі, а потім переїхав до Литви, де його прийняли до трупи музичного театру.