Ізраїльські військові ліквідували лідера "Хезболли" Насраллу

Головний бойовик терористичної організації загинув унаслідок атаки на Бейрут.

facebook.com

У ході спецоперації у ліванському Бейруті ізраїльські військові ліквідували лідера терористичної організації "Хезболла" Хасана Насраллу. ЦАХАЛ завдав точний авіаудар підземному штабу бойовиків у районі Даахія. Про це йдеться у заяві Армії оборони Ізраїлю.

Як зазначили в ЦАХАЛі, винищувачі ВПС Ізраїлю завдали удару по об'єкту, розташованому під житловим будинком, який використовувався для координації атак на Ізраїль. У момент атаки на місці знаходилися ключові командири "Хезболли", включаючи керівника південного фронту угруповання Алі Кархі, а також інших високопосадовців.

- Удару було завдано в той час, коли вище командування «Хезболли» діяло зі штабу та здійснювало терористичну діяльність проти громадян Держави Ізраїль. Армія оборони Ізраїлю продовжить діяти проти будь-кого, хто заохочує та бере участь у тероризмі проти Держави Ізраїль та її народу, - наголосили ізраїльські військові.

За 32 роки керівництва Хасан Насралла, обіймаючи посаду генерального секретаря "Хезболли", ніс відповідальність за загибель багатьох ізраїльських громадян та військових, а також за організацію тисяч терористичних атак. Він координував та здійснював терористичні операції у всьому світі. Ізраїльська сторона стверджує, що Насралла був ключовою фігурою, яка приймає рішення, та стратегічним лідером організації.