РФ завдала ударів дронами по лікарні в Сумах - загинули 9 людей, багато тяжко поранених

Серед жертв російської атаки є поліцейські та медики.

t.me/V_Zelenskiy_official

Російські війська двічі атакували безпілотниками Суми. Під удар потрапила одна з лікарень міста. В результаті загинули щонайменше 8 людей. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі виконувач обов'язків міського голови Артем Кобзар.

- 28 вересня, вранці ворог завдав авіаційного удару по закладу охорони здоров'я у Сумах, застосувавши БПЛА типу «Шахед». На місці працюють усі необхідні служби. Пізніше відбувся повторний авіаційний удар. Ворог направив БПЛА типу «Шахед» на житловий сектор, – йдеться у повідомленні.

Голова Нацполіції Ігор Клименко уточнив, що обидві атаки були здійснені на медустанову. За його словами, жертвою обстрілу став співробітник поліції. Ще один поліціянт зазнав поранень.

- Внаслідок першого обстрілу загинула 1 особа, зазнало руйнувань перекриття кількох поверхів лікарні. Почалася евакуація пацієнтів та персоналу. Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники та поліціянти. Під час евакуації хворих ворог знову завдав удару. Серед загиблих – поліціянт. Ще одного поліціянта поранено, - повідомив він.

На місці удару продовжується пошуково-рятувальна робота. Пізніше у Сумській ОВА повідомили, що кількість загиблих зросла до 9 осіб. Ще 12 людей отримали тяжкі поранення. За даними МОЗ, серед тяжко поранених - двоє медпрацівників: лікар і медсестра, які перебували у приймальному відділенні. Їх зараз оперують. Внаслідок атаки зруйновано приймальне відділення лікарні, частково зруйновано один з поверхів та дах будівлі.