Жертвами урагану "Хелен" у США стали понад 40 людей

Стихійне лихо охопило п'ять штатів країни.

facebook.com/FirstAlertHurricane

Кількість загиблих внаслідок урагану "Хелен" збільшилася щонайменше до 44 осіб. Жертвами негоди стали мешканці штатів Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна, а також Вірджинія, пише The Associated Press.

За даними видання, у Південній Кароліні кількість жертв урагану досягла 19 людей. Більшість людей загинули через падіння дерев. Щонайменше 15 людей померли у Джорджії від наслідків, викликаних ураганом "Хелен". Серед загиблих у Джорджії виявилася 27-річна жінка та її новонароджені близнюки, яким був лише один місяць. Також через ураган та повені вийшли з ладу системи життєзабезпечення, внаслідок чого понад 4,6 мільйона будинків та комерційних об'єктів залишилися без електрики.

Як зазначено в повідомленні, урагану було надано четвертий рівень небезпеки за п'ятирівневою шкалою Саффіра-Сімпсона, причому швидкість вітру досягає 225 км/год. Губернатор Джорджії Браян Кемп повідомив, що десятки людей все ще перебувають під уламками будівель, і рятувальні служби продовжують роботу з їхнього звільнення. Для участі у рятувальних операціях залучено близько 4000 нацгвардійців, 450 спеціалізованих транспортних засобів, а також гелікоптери та катери. Жителям регіону було повідомлено про необхідність термінової евакуації.

Ураган "Хелен" увійшов в історію як сьомий за силою у Флориді та 14-й у США за весь час спостережень. Збитки від стихійного лиха поки що не озвучені владою США. Останній подібний шторм був зафіксований у цих берегів 1851 року.