Росіяни вночі атакували дронами Київ, а Дніпропетровську область - обстріляли з артилерії

Серед мирних людей є поранені.

t.me/dnipropetrovskaODA

Російські окупанти в ніч проти 28 вересня обстрілювали українські міста та села з важкої зброї, а також завдавали ударів дронами. Атаку безпілотників зазнав і Київ, внаслідок чого в Оболонському районі пошкоджено будівлю.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, українська столиця цієї ночі пережила десяту масовану атаку за місяць. Повітряна тривога тривала близько трьох годин. Окупанти випустили по Києву 1,5 десятка БПЛА.

- Ті ж дрони на кшталт «Shahed». Вони були запущені за південним та північно-східним напрямками. На Київ боєприпаси почали заходити кількома хвилями. Близько півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах і на території столиці, - повідомив чиновник.

За його словами, зафіксовано падіння уламків у Оболонському районі столиці. Там пошкоджено нежитлове приміщення. Інформація про постраждалих не надходила.

На Дніпропетровщині ворог ударив по Нікопольському району, обстріляв із важкої артилерії Марганець. В результаті отримали поранення дві особи. Пошкодження отримали приватні будинки, лінії електропередач та газопроводу.

- Поранено двох осіб – 41 та 71 років. Загалом пошкоджено 7 будинків, 5 господарських споруд та парник. Понівечено лінії електропередач та газопроводу, - написав у своєму Телеграм-каналі глава ОВА Сергій Лисак.

По Запорізькій області російські війська за останню добу завдали 429 ударів із різних видів зброї. Обстріляли 8 населених пунктів. Голова ОВА Іван Федоров повідомив, що від місцевих жителів надійшло 29 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

– Протягом доби окупанти завдали 429 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області. Війська РФ завдали 3 авіаційних ударів по Гуляйполі та Новодарівці, - зазначив чиновник.