Уповноважена президента з прав дитини пояснила, чи безпечно бути квадроберами

Субкультура квадроберів, коли діти переодягаються у тварин та імітують їхню поведінку, не є небезпечною.

Getty Images

Субкультура квадроберів, коли діти переодягаються у тварин та імітують їхню поведінку, не є небезпечною. Це можливість для дітей зняти стрес і "перезавантажитись". Про це заявила радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

- Популярний тренд квадроберів – це все ж таки про те, як підлітки знаходять свій спосіб бути собою, вільними й справжніми... Для багатьох дітей сьогодні – це можливість зняти стрес і просто "перезавантажитись". Вони об'єднуються в спільноти, підтримують один одного, організовують флешмоби та просто по-дитячому бешкетують… Якщо фізична активність і реальне спілкування допомагають їм відчувати радість від руху та бути частиною команди – то хіба це не те, чого ми хочемо для своїх дітей? - написала вона. 

Уповноважена закликала батьків підтримувати підлітків у тому, що вони обирають, і давати їм можливість бути собою, навіть якщо це виявляється чотирилапою ходою у костюмі з хвостом. Також Герасимчук розповіла історію виникнення тренду.

- Ця субкультура виникла в Японії. Кенічі Іто, хлопець, якого через зовнішність в дитинстві ображали однолітки та називали його "мавпою", вирішив перетворити прізвисько на свою перевагу. Хлопець розробив власну методику пересування на чотирьох кінцівках, експерименти з якою не завжди зустрічали розуміння серед оточення. Але Кенічі пішов далі та навіть вніс власне ім’я у Книгу рекордів Гіннеса: Іто подолав дистанцію в 100 метрів на чотирьох кінцівках за 18,58 секунди, - написала Герасимчук.