Японський уряд очолить колишній міністр оборони країни Сігеру Ісіба

Після офіційного призначення прем’єр-міністр сформує новий Кабінет міністрів.

facebook.com/newsfrompeople

Колишній міністр оборони Японії Сігеру Ісіба стане новим прем'єр-міністром країни, обійшовши у другому турі виборів лідера правлячоїї Ліберально-демократичної партії (ЛДП). Ісіба стане до виконання своїх обов'язків з 1 жовтня. Про це пише Kyodo News.

Як зазначено у повідомленні, 67-річний Ісіба здобув перемогу над колишнім міністром економічної безпеки Санае Такаїті. Він набрав 215 голосів однопартійців проти 194 її голосів у другому турі.

- Новий лідер має відновити імідж партії, яка постраждала від скандалу з корупцією, і повернути довіру виборців перед майбутніми загальними виборами, - йдеться у повідомленні.

Ісіба відомий як експерт у галузі оборони та регіонального розвитку, що має популярність серед місцевих прихильників, проте йому складно заручитися широкою підтримкою партійних законодавців, що раніше спричинило невдачі у чотирьох президентських кампаніях. 30 вересня Ісіба має призначити нових керівників фракцій ЛДП у парламенті, а 1 жовтня сформує Кабінет міністрів після затвердження його прем'єр-міністром на позачерговій сесії.