Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську

Співачка у промові перед судом нецензурно вилаялась на адресу російського президента Путіна.

facebook.com/khrystyna.soloviy

27 вересня Іллічівський суд Чорноморська виправдав Христину Соловій у справі про вживання нецензурної лексики зі сцени. Їй інкримінували дрібне хуліганство за те, що назвала стару назву міста Іллічівськ "ху*нею". Про рішення суду співачка написала в інстаграмі.

- Іллічівський суд виправдав мене, тому що немає складу злочину в тому, що Ілліч — ху*ня, - написала співачка.

Співачка у промові перед судом нецензурно вилаялась на адресу російського президента Путіна, на що суддя попросив її бути більш стриманою. Свою провину вона не визнала і зазначила, що сьогоднішнє слухання є випробовуванням зрілості та справедливості українського народу.

- У нашій історії розумію, що Ілліч Ленін - це той самий Путін, у якого вийшло окупувати та приборкати Україну, і якщо український народ у Харкові створив пісню, яку тепер знає кожна українська дитина, наспівуючи, цитую: "Путін *уйло", то я вважаю, що кожен українець має право називати попередника Путіна, Ілліча Леніна, забороненим словом. Проте це слухання в Іллічівському суді не лише про хуліганство чи пояснення свободи слова... це слухання є випробовуванням зрілості та справедливості нашого суспільства, - сказала Соловій на засіданні.

Адвокат співачки зазначив, що протокол на співачку склали з явними порушеннями, а докази, які представлені в суді, не є переконливими. Після розгляду доказів та заслухання промов суд виправдав співачку Христину Соловій через відсутність складу правопорушення.