На Флориду обрушився найсильніший в історії ураган Хелен, є жертви

Через стихійне лихо на півострові закрили аеропорти, підприємства та школи.

facebook.com/newsmakermd

На узбережжя американського півострова Флорида обрушився ураган Хелен, який став найпотужнішим в історії округу Біг-Бенд. В результаті загинуло щонайменше троє людей. Про це пише CNN.

Губернатор Флориди Рон Десантіс повідомив, що одна людина померла після того, як дорожній знак впав на автомобіль, який рухався міжштатною автомагістраллю № 4, неподалік від Ібор-Сіті. У штаті Джорджія в місті Аламо двоє людей стали жертвами торнадо, спричиненого ураганом Хелен. Ураган призвів до закриття шкіл і підприємств у Флориді, а також скасування авіарейсів. Сильні вітри викликали перебої з електропостачанням, які, за словами влади, можуть тривати кілька днів або навіть тижнів.

Метеорологи зазначають, що Хелен є одним із найбільших ураганів, зареєстрованих у Мексиканській затоці за останні 100 років. Вітрове поле урагану простягається на відстань, що можна порівняти з маршрутом між Індіанаполісом і Вашингтоном (округ Колумбія). У зв'язку з масштабами та силою Хелен штормові попередження були оголошені в 12 штатах, зачепивши близько 60 мільйонів людей.