У США та Європі відреагували на ядерний шантаж Путіна - "не змінить підтримку України"

Загрози РФ не змінять позиції країн-партнерів щодо продовження підтримки України.

kremlin.ru

У Єросоюзі та Сполучених Штатах вважають, що нові загрози глави Кремля Володимира Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн – ще одне свідчення його безвідповідальної поведінки. Загрози РФ не змінять позиції країн-партнерів щодо продовження підтримки України, заявив представник ЄС Петер Стано.

– Путін не вперше робить ставку на свій ядерний арсенал. Це є лише продовженням дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки з боку Путіна, що демонструє усьому світу його справжню особу, особливо під час проведення тижня високого рівня під час Генасамблеї ООН, – наголосив він.

Він зазначив, що глава Кремля "не соромиться грати в ядерні ігри знову і знову". При цьому Стано наголосив, що позиція Євросоюзу залишається незмінною. Він також зазначив, що ЄС намагається доносити цю позицію до міжнародних партнерів, привертаючи їхню увагу до того, наскільки божевільною та безвідповідальною є поведінка Путіна, який представляє країну-постійного члена Ради безпеки ООН.

Безвідповідальними заяви Путіна назвав і держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю MSNBC. Він засудив політику Путіна і нагадав, що у світі багато "брязкали ядерною шаблею", але ні до чого хорошого це ніколи не призводило. Він запевнив, що США не мають наміру переглядати свої рішення.