Перше тюленя, яке цьогоріч народилося біля станції "Академік Вернадський", назвали на честь українського дрона

Нині неподалік станції “Академік Вернадський”, окрім SeaBaby, народилося ще одне тюленя Ведделла.

facebook.com/@AntarcticCenter/

Українські полярники на станції імені академіка Вернадського обрали ім'я для первістка Ведделла - це перше тюленя, яке з'явилося на світ цього року біля станції. Його назвали на честь українського морського дрона - SeaBaby, що у перекладі означає “морський малюк”. Про це повідомив на Facebook-сторінці Національний антарктичний науковий центр.

- Знайомтеся - SeaBaby Світозарович! Команда обрала ім'я для первістка Ведделла цього року на честь українського морського дрона. По-батькові - відповідно до того, хто першим знайшов дитинча (біолог Світозар Давиденко). Варіант SeaBaby запропонувала у Facebook Ольга Сабанська.   Як і обіцяли, відправимо переможниці шеврон 29-ї експедиції, - йдеться у повідомленні.

Загалом же у Facebook та Instagram полярники отримали майже 400 ідей з іменами для новонародженого тюленяти. Микола, Петрик, Гетьман, Пейджер, Пончик, Шніцель, Сірко, Фродо, Зимко, Торпі, Кавунчик і навіть Пінгвін - пропозиції були найрізноманітніші.

SeaBaby сьогодні вже 10 днів. Він активно росте на маминому молоці і скоро може почати перші знайомства з океаном. Але самостійне життя та харчування у воді ці тюлені починають після закінчення вигодовування - орієнтовно через 7 тижнів після народження.

Нині неподалік станції Вернадського, окрім SeaBaby, народилося ще одне тюленя Ведделла. Також тут перебувають чотири вагітні самиці.