Євген Клопотенко на архівних фото показав, як виглядав до популярності

Кулінар поділився рідкісними кадрами, зробленими на початку кар'єри.

Ресторатор та кулінар Євген Клопотенко порівняв, як виглядав на початку своєї кар'єри і зараз. Шеф-кухар виклав у Instagram кадр, знятий у компанії друзів в Америці 17 років тому.

- Це я 2007 року в Америці, досліджую американську культуру. Молодий, зухвалий і зовсім не знаю, що на мене чекає попереду, - зазначено в пості.

Клопотенко також показав знімок, зроблений під час недавнього візиту до Києва Держсекретаря США Ентоні Блінкена. Тоді Євген нагодував борщем делегації із різних країн.

- Це я у 2024-му. Зустрічаю Держсекретаря США у своєму ресторані в Києві і годую борщем делегації з різних країн. Оу, вау, - вказав він. - А це через 10 днів – я разом з американським шеф-кухарем організовую міжнародну вечерю. Українсько-американська кухня, унікальний досвід для гостей і благодійна місія: зібрати кошти на реконструкцію кухні дитячого госпіталю в місті Стрий. Це наступний рівень “оу, вау”.

Євгену Клопотенку 37 років. Він переможець 5-го сезону кулінарного шоу "МастерШеф". Навчався у французькій кулінарній школі "Ле Кордон Блю", проходив практику за кордоном, зокрема, працював у німецькому "МакДональдз" та мексиканському ресторані в США. У 2019 році став співзасновником київського ресторану української кухні "Сто років тому вперед". У 2021-му розробив нове шкільне меню зі 160 страв з ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Він також був одним із ініціаторів включення українського борщу до списку світової культурної спадщини. У липні 2022 року українська страва була внесена до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.