Українські військові за допомогою ШІ виявляють близько 12 тисяч цілей ворога щотижня

Центр інновацій продовжує удосконалювати платформу Avengers, щоб виявляти ще більше цілей та робити це швидше.

mil.gov.ua

Українські військові активно користуються платформою зі штучним інтелектом Avengers у війні із росіянами. Ця система допомагає виявляти близько 12 тисяч ворожих цілей щотижня, повідомляє Міністерство оборони України.

У Міноборони уточнюють, що така платформа дозволяє операторам дронів приймати рішення швидше та ефективніше, а ризик помилок через втому зменшується. Інтеграція працює у стрімінговому модулі VEZHA бойової системи DELTA.

- Платформа Avengers, розроблена Центром інновацій Міноборони, є унікальною у світі за обсягом відеоданих з ворожою технікою. Ми продовжуємо розвивати Avengers та інші ШІ-рішення, щоб забезпечити нашим військовим перевагу. Надалі плануємо розширити хмарні можливості платформи, а також інтегрувати ШІ-рішення на безпілотники, - розповіла заступник голови Міноборони Катерина Чорногоренко.

У Міноборони додали, що Центр інновацій продовжує удосконалювати платформу Avengers, щоб якість розпізнавання ворожої техніки покращувалась. Це зокрема стосується захованої в лісах ворожої техніки і не тільки.