Володимира Зеленського у США нагородили за внесок у розвиток людства

Президент України отримав нагороду The Golden Plate Award Американської академії досягнень.

president.gov.ua

Володимир Зеленський під час свого візиту до США отримав нагороду Американської академії досягнень The Golden Plate Award ("Золота тарілка"). Про це повідомили у фейсбуці президента України в понеділок, 23 вересня.

- Нагорода Американської академії досягнень – The Golden Plate Award. Упродовж 60 років нею відзначають внесок у розвиток людства. За винахідливість, яка може бути реалізована лише в умовах свободи, — сказано в повідомленні.

Під час свого виступу після нагородження український лідер сказав, що наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні Росії проти України.

- Ми маємо бути швидшими. Нам потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні, щоб не втратити наступні десятиліття. Україна має План перемоги. І я представлю цей план Америці: Президенту Байдену, Конгресу, обом кандидатам у Президенти – Камалі Гарріс і Дональду Трампу – і всім нашим союзникам у світі. І я вважаю, що це має бути нашим спільним досягненням – перемога заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи. Просто зараз ми всі маємо силу сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти, — заявив президент.

Нагорода The Golden Plate Award вручається з 1961 року Американською академією досягнень. Академія була заснована Брайаном Блейном Рейнольдсом, фотографом журналів Life та Sports Illustrated.