Укрпошта почала розсилку перших 6000 повісток, що були згенеровані без участі ТЦК

На явку до ТЦК надано 14 днів.

vsn.ua

Укрпошта почала розсилку перших 6000 повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК. При цьому, на кого саме формувати повістки, обирали не в місцевих ТЦК, повідомило Ukrainian Military Pages з посиланням на представників Командування Сухопутних військ ЗС України.

Повістки були згенеровані Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціальний QR-код. Укрпоштіа їх роздрукувала та почала надсилати за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями.

На явку до ТЦК надано 14 днів. Повістка вважається врученою у разі:

У разі неявки за повісткою передбачена адміністративна відповідальність. При цьому порушників до ТЦК примусово доставлятиме поліція на підставі звернень відповідних ТЦК у порядку, визначеному статтями 259, 261 та 262 КУпАП.

У випадку неможливості доставити порушників до ТЦК, їх через суд позбавлятимуть права керування транспортними засобами до виконання або відкликання вимог територіальних центрів комплектування Збройних сил України.