19 вересня в Україні буде тепло, але місцями дощитиме

Циклон, який наробив лиха в Європі, до України вже не дійде.

pixabay.com

У четвер в Україні якихось атмосферних явищ не прогнозують, хіба що очікується сильний вітер у східних, центральних областях та на півдні. На півночі та на заході - максимум помірний. Температура повітря впродовж дня передбачається в межах +20+26 градусів, на Закарпатті та навколо Карпат +18+22 градуси. Про це у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

- Суха погода 19 вересня домінуватиме в Україні, лише у південних районах Одещини - дощ, гроза. У Києві завтра буде сухо, сонячно, із вітерцем та трохи тепліше, ніж сьогодні, вдень до +24 градусів. До кінця тижня в Україні очікується ясна тепла погода. Без дощів та заморозків, хіба що на високогір'ї Карпат температура вночі може опускатися до нуля та якогось слабкого "мінуса", - йдеться у дописі.

Тим часом в Укргідрометцентрі заспокоюють, що циклон, який спричинив рекордну кількість опадів у Європі, не дійде до України.

- До території України цей циклон уже не дійде. Його пік активності припав саме на вихідні. Саме тоді на території центральної Європи спостерігалися сильні опади... Цей циклон наразі вже відходить у південному напрямку, до території Італії, але він уже втратив свою силу, - сказала на брифінгу спікер Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, найближчим часом антициклон із півночі забезпечить погоду без опадів практично в усіх регіонах України.

- Орієнтовно до 25-го числа, скажімо так, характер погоди буде антициклональний. Тобто буде більше сонячних прояснень і спокійна погода, - зазначила Птуха.