Ізраїль заклав вибухівку в пейджери "Хезболли" кілька місяців тому, - Reuters

За даними одного з джерел, у кожному пристрої було до трьох грамів вибухівки.

https://t.me/yigal_levin/72436

Невелика кількість вибухівки у 5000 тайванських пейджерах ліванського угруповання "Хезболла" була закладена спецслужбою Ізраїлю "Моссад"  за кілька місяців до вибухів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого інформатора в ліванських органах безпеки і ще одне джерело.

За їх даними, у результаті спланованого детонування тисяч пейджерів загинуло дев'ять осіб і було поранено близько 3000, в тому числі бойовиків угруповання і посланця Ірану в Бейруті. Підтримувана Іраном "Хезболла" пообіцяла помститися Ізраїлю, військові якого відмовилися коментувати вибухи.

За даними джерел, операція готувалася Ізраїлем багато місяців. Спочатку високопоставлене джерело в ліванській службі безпеки повідомило, що угруповання замовило 5000 пейджерів тайванської компанії Gold Apollo, які були ввезені в країну навесні.

 - Моссад вмонтував у пристрій плату з вибуховим матеріалом, яка отримує код. Її дуже важко виявити будь-яким способом. Навіть за допомогою будь-якого пристрою або сканера, - сказало джерело.

Пейджери вибухнули, коли на них було надіслано закодоване повідомлення, одночасно активувавши вибухівку. За даними одного з джерел агентства, в нових пейджерах було заховано до трьох грамів вибухівки.