Усика затримували в аеропорту Польщі – подробиці від МЗС, Зеленського та самого боксера

Станом на ранок його вже відпустили.

x.com/andrii_sybiha

Ввечері 18 вересня в аеропорту Кракова на декілька годин затримали боксера та чемпіон світу Олександра Усика. Станом на ранок його вже відпустили. Про це повідомили сам боксер, міністр закордонних справ Андрій Сибіга та президент Володимир Зеленський.

- Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свою роботу, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії, - написав спортсмен у stories в мережі, - написав Усик в Інстаграмі.

Сибігазазначив, що представники міністерства за дорученням президента "негайно відреагували на затримання" чемпіона в Кракові та "сприяли його звільненню".

- Наш генконсул повідомив мені деталі. Ми вважаємо такі дії непропорційними і неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні, – зазначив очільник українського МЗС.

Зеленський заявив, що мав телефонну розмову з Усиком після того, як його затримали. Президент обурений таким ставленням "нашого громадянина й чемпіона".

- Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова. Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує, - написав Зеленський опівночі.

Прокоментувала короткочасне затримання Усика і його дружина Катерина, яка написала, що з ним "усе гаразд, нічого кримінального".