Instagram почав переносити облікові записи підлітків під батьківський контроль

Соцмережа почала переносити сторінки дітей до 16 років у Teen Accounts з обмеженнями, які можуть зняти лише батьки.

Зображення Mircea Iancu із сайту Pixabay

Instagram переведе сторінки дітей до 16 років у підліткові облікові записи. Про це 17 вересня повідомили у блозі соціальної мережі. Акаунти для підлітків у Instagram передбачають автоматичні обмеження та батьківський контроль.

- Підліткові облікові записи обмежать коло осіб, які можуть зв'язуватися з підлітками, і контент, який вони бачать, а також допоможуть забезпечити підліткам корисне проведення часу, — заявили в Instagram.

Дітям молодше 16 років знадобиться дозвіл батьків, щоб змінити вбудовані заходи захисту та зробити їх менш суворими. Також підлітки отримають доступ до нової функції, створеної спеціально для них, яка дозволяє вибирати теми, які вони хочуть бачити більше в Explore.

Підписатися на підлітковий обліковий запис можна буде лише за згодою власника. Люди, які на них не підписані, не можуть бачити їхнього контенту або взаємодіяти з ними. Підлітки можуть бути відзначені або згадані лише тими, на кого вони підписані.

Для підлітків обмежать делікатний контент Explore і Reels, а також відфільтрують образливі слова в коментарях. Підлітки будуть отримувати повідомлення з проханням вийти із програми через 60 хвилин щодня. Сплячий режим буде увімкнено з 22:00 до 7:00, коли повідомлення будуть відключені.

Підліткам знадобиться дозвіл батьків на використання менш захисних налаштувань. Батьки не зможуть читати повідомлення дітей, але матимуть змогу побачити, кому діти надсилали повідомлення за останні сім днів.

- Сьогодні ми почнемо переводити підлітків, які зареєструвалися в Instagram, в підліткові акаунти, а також повідомимо підлітків, які вже використовують Instagram, про ці зміни, щоб наступного тижня почати переводити їх у підліткові акаунти. Ми плануємо помістити підлітків у Teen Accounts протягом 60 днів у США, Великій Британії, Канаді та Австралії, а також у Європейському союзі наприкінці цього року. Підлітки по всьому світу почнуть отримувати Teen Accounts у січні, – розповіли в Instagram.

Компанія Meta також запровадить Teen Accounts на інші платформи наступного року.