Мер Одеси Труханов спростував інформацію про нібито наявність у нього російського паспорта

Усі заяви з цього приводу він назвав черговим фейком.

facebook.com/gtrukhanov

Активіст Сергій Стерненко заявив, що мер Одеси Геннадій Труханов нібито  має російський паспорт. Він стверджує, що градоначальник нібито оформив рахунок у російському банку за два тижні до початку війни. Про це він написав у телеграм-каналі.

- У міського голови Одеси Геннадія Труханова справді є російське громадянство. І, мабуть, оформляв російську банківську картку напередодні повномасштабного вторгнення. А саме 9 лютого 2022 року. Про це свідчать отримані відомості зі злитих баз даних. Інформація про серію та номер паспорта, прописку й дату видачі також узгоджується з відомостями, які раніше публікували українські журналісти, - написав Стерненко.

На цю інформацію відреагував сам Труханов. Він заявив, що поліціянти неодноразово проводили перевірку та спростовували чутки про наявність у нього російського паспорта. Як зазначив одеський градоначальник, подібні чутки про нього нібито поширюються понад 10 років.

- Історія з моїм начебто "російським громадянством" тягнеться з 2014 року, коли я вперше висунув свою кандидатуру на посаду мера Одеси. Вона триває вже понад 10 років. Протягом цього часу з'являються якісь скани, фотографії та витяги. Усі відповідні правоохоронні структури вже неодноразово давали офіційну відповідь: у Геннадія Труханова немає російського громадянства, - наголосив він.