Ексголова Укренерго Кудрицький заявив, що не отримував 40 мільйонів премії після звільнення

Колишній чиновник зазначив, що такі чутки про нього поширюють не вперше.

facebook.com/Energobusiness

Володимир Кудрицький спростував інформацію, що після звільнення з посади голови Укренерго нібито отримав премію в 40 мільйонів гривень. Ці чутки він назвав черговим фейком в інтерв'ю "Суспільному".

- Це брехня. Джерелом цієї історії про 40 млн є телеграм-канал "Труха". Він же розповсюджував історії про мою зарплату в 2 млн грн, що теж фейк, бо моя зарплата була вп'ятеро нижчою, – запевнив Кудрицький.

Як зазначив чиновник, під час звільнення він отримав виплати, які накопичилися за попередні роки його роботи. За його словами, трудовий контракт передбачав виплату цих коштів до закінчення терміну дії договору. Але ця сума, стверджує Кудрицький, набагато менша за 40 мільйонів гривень.

- Я справді отримав ці виплати, але це не було 40 мільйонів, нічого близького до 40 мільйонів. Ця сума в кілька разів менша, - наголосив він.

Також ексголова Укренерго згадав про скриншот з протоколу наглядової ради, який поширив телеграм-канал. В ньому були зазначені виплати, отримані Кудрицьким за контрактом. Колишній чиновник каже, що цей документ зазвичай спрямовують до Міненергетики.

- Дуже цікаво, де телеграм-канал "Труха" взяв цей протокол. Тож натякну, що протокол наглядової ради завжди направляється до Міністерства енергетики України, - сказав Кудрицький.