На Сумщині побоюються повторного забруднення річки Сейм – якість води погіршилась

Фахівці продовжують моніторити ситуацію та встановлюють причину того, що відбувається.

wikipedia.org

Поблизу села Мутин на Сумщині зафіксували погіршення якості води в річці Сейм. Фахівці з'ясовують причину та попереджають про можливе повторне забруднення водойми. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля.

- По річці Сейм на Сумщині спостерігається подальше погіршення якості води у верхніх пунктах моніторингу на ділянці у селі Мутин. Усі органи влади, залучені до локалізації забруднення, з'ясовують причини ймовірного повторного органічного забруднення, - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, у селі Чумакове спостерігається збільшення хімічного споживання кисню з 84,2 до 104,2 мг/дм&³3; при нормі 30 мг/дм&³3;. Також збільшився вміст завислих речовин. Рівень амонійного азоту піднявся з 1,75 до 2,25 мг/дм&³3; при нормі 2 мг/дм&³3;. Водночас вміст розчиненого кисню знизився з 3,6 до 1,36 мг/дм&³3; при допустимій нормі не менше 4 мг/дм&³3;.

У Міністерстві зазначили, що якість води у місцях водозабору на річці Десна на Київщині відповідає нормам. У пункті водозабору у Києві спостерігається "незначне погіршення" за рівнем хімічного споживання кисню. Фахівці наголошують, що забруднення, яке переміщується річищем Десни, менш концентроване порівняно з тим, що було у річці Сейм у Чернігівській області. Наразі відбувається його розведення.