План перемоги не передбачає заморожування конфлікту та згадує Курську операцію, - Подоляк

У плані Зеленського немає концепції поступки територіями та заморожування конфлікту, запевнив радник глави Офісу президента.

facebook.com/mpodolyak2

Український план перемоги не передбачає заморожування конфлікту. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу "Настоящее время".

- Про це президент неодноразово говорив, це чітко домінуюча позиція: жодного заморожування конфлікту, тому що воно не призведе до фіналу війни як такої, а призведе лише до отримання Росією можливості накопичити додаткові ресурси та продовжити вже третім етапом масові вбивства цивільного населення в Україні. Тому, звичайно ж, немає жодних концепцій поступки територіями, немає жодних концепцій заморожування конфлікту, – сказав він.

Подоляк додав, що офіційна позиція Києва лише одна: війна має закінчитися поразкою Росії.

- Поразку Російської Федерації можна забезпечити певною кількістю зброї як такої. Тобто, грубо кажучи, військовий, дипломатичний, економічний та політичний примус. Плюс Курська операція, яка показує, що справді можна ефективно працювати, в тому числі на території Росії, приносячи туди й масштабуючи там війну, - заявив він.

За словами радника глави Офісу президента, Курська операція фігурує у плані перемоги Володимира Зеленського.

- Це, по-перше, істотно впливатиме на ті соціальні настрої, які є в Росії. По-друге, це суттєво тиснутиме на путінське оточення і вестиме до фіналу цієї війни, – розповів він.

Михайло Подоляк також сказав, що західні союзники зацікавлені в тому, щоб міжнародне право домінувало, але для цього мають бути тактичні чи стратегічні поразки Росії, оскільки все інше призводитиме лише до ескалації.

- Саме неправильний фінал цієї війни призведе до ескалації ситуації не лише у Східній Європі, але й у Європі загалом, і це очевидно для наших західних союзників. Інше питання - бюрократія, швидкість ухвалення рішень, готовність дійсно перестати ховатися за цими міфічними "червоними лініями", вірніше, міркувати про них, і так далі. Але з цим працює українська дипломатія, президент України інтенсивно говорить про це на різних майданчиках, - заявив він.