В Україні можуть створити центр рекрутингу для іноземців

Перед підписанням контракту добровольці мають пройти перевірку.

t.me/generalstaff_ua

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає створення в Україні центру рекрутингу для іноземців та осіб без громадянства. Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

- Рада прийняла за основу #12023 внесення змін до порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства. "За" – 278. Передбачається створення Центру рекрутингу іноземців, – повідомив нардеп.

За його словами, документ передбачає дозвіл іноземцям та особам без громадянства укладати контракти зі Збройними силами України, Державною спеціальною службою транспорту та Національною гвардією. Для цього необхідно буде пройти спеціальну перевірку, яку здійснюватиме Центр рекрутингу іноземців. Положення про Центр затверджуватиме уряд.

У процесі спеціальної перевірки іноземців з'ясовуватимуть законність їхнього перебування на території України та наявність фактів притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності відповідно до українського законодавства. Також претендентів на службу в ЗСУ буде перевірено на можливі зв'язки з розвідувально-підривною діяльністю іноземних держав проти України та інші фактори, які можуть перешкодити прийому такої особи на військову службу за контрактом.