Верховна Рада у першому читанні ухвалила “історичне” збільшення податків

Парламент підтримав законопроєкт про збільшення військового збору до 5% для громадян та до 10% - для ФОПів.

t.me/yzheleznyak

Верховна Рада підтримала збільшення податків на час воєнного стану. За законопроєкт №11416-д у першому читанні проголосував 241 народний депутат. Про це 17 вересня повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк. Парламентарій назвав збільшення податків “історичним”.

- З другої спроби Рада підтримала у першому читанні історичне велике збільшення податків на 58 млрд грн цього року та на 137 млрд - у наступному, - написав він у своєму телеграм-каналі.

Нардеп розповів, що законопроєкт пропонує підвищити військовий збір на 3,5% - з 1,5% до 5% для всіх громадян України, збільшити податки для ФОПів (для них встановлюється військовий збір у розмірі 10%), ввести 50-процентний податок на прибуток банків.

Також документ містить норму про встановлення ставки податку на прибуток для небанківських фінансових установ (окрім страховиків) на рівні 25%. Крім того, запроваджуються авансові внески з податку на прибуток для АЗС. Також законопроєкт змінює податковий період з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб (для економічного бронювання).

Железняк припустив, що в цілому законопроєкт ухвалять у середині жовтня, після чого впровадять «заднім числом».