Росія обстрілює Сумщину через успіхи України на Курщині, – речник ОСУВ «Сіверськ»

Натомість окупанти припинили обстрілювати КАБами Харківщину, що говорить про те, що в них обмежений ресурс.

Суспільне Чернігів

Росія посилила обстріли Сумської області через успіхи України у Курській області. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Сіверськ» Вадим Мисник в ефірі проєкту Радіо Свобода “Свобода. Ранок”.

- Це просто справа часу, коли вони все це будуть скидати на нас. Або тут, або в іншому місті. Але вони будуть бити по Україні, все, що у них є, весь арсенал застосовуючи. Тож я вбачаю собі, як військова людина, те, що вони бачать наші успіхи в Курській операції, і вже і поруч з ними, тож, напевно, є певний острах, що ми якось будемо діяти в інших містах прикордоння, – сказав він.

Натомість російські окупанти зменшили кількість мінометних обстрілів прикордоння Сумщини, а також припинили обстрілювати КАБами Харківщину.

- Ми вже не помічаємо: або значно зменшилось, або взагалі відсутні в деяких регіонах у нас обстріли з мінометів. Такого як і ближнього бою, так буквально кілька кілометрів – ми не даємо ворогу такої можливості… Коли ворог спробував вести наступальні дії на Харківському напрямку, обстріли КАБами з Сумщини зовсім припинилися. Буквально, вони припинилися. Не було ні з гелікоптерів НАРами, ні КАБами з літаків, жодного не було. Тобто вони сконцентрувалися саме на Харківському напрямку, що говорить, що в них теж ресурс не безмежний, - розповів речник ОТУВ «Сіверськ».

З початком Курської операції ситуація помінялася до навпаки. На Харківщині припинилися обстріли КАБами, де раніше росіяни рівняли з землею Вовчанськ і інші населені пункти, а посилилися на Сумщині, додав він.