17 вересня не планують застосовувати графіки відключень світла

Але споживачів просять ощадно використовувати електроенергію вранці та ввечері.

facebook.com/npcukrenergo

У вівторок, 17 вересня, застосовувати обмеження електроенергії в Україні не планують. Проте споживачів закликають економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години - з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, повідомили в Міненерго.

- За минулу добу енергетики відновили живлення для понад 40 тисяч споживачів. Однак внаслідок ворожої атаки у Сумській області знеструмлено понад 281 тисячу споживачів у 601 населеному пункті. Сьогодні відключення електроенергії не плануються. Про будь-які зміни з енергопостачанням дізнавайтесь на офіційних ресурсах своїх обленерго, - йдеться у повідомленні.

Лише завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми.  До того ж  російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури. Так, за минулу добу під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.