Українцям надсилають фейкові електронні листи про ракетний обстріл Рівненської АЕС

На електронні пошти надходять листи начебто від ДСНС про евакуацію мешканців кількох областей.

wikimedia.org

Українцям на електронні пошти почали надходити листи начебто від ДСНС про евакуацію через ракетний обстріл Рівненської АЕС. Про це 16 вересня повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України у фейсбуці.

- Українцям на пошти почали надходити електронні листи начебто від імені Державної служби України з надзвичайних ситуацій про ракетний обстріл Рівненської АЕС, який спричинив підвищений рівень радіації. У листах також вказуються інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси, - розповіли у центрі.

ДСНС України не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них. 

- Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції, - порадили в установі.