Україна направить рятувальників до країн, що потерпають від повеней

Вже відомо про щонайменше 15 загиблих внаслідок повеней.

romania.europalibera.org

Україна запропонувала допомогу Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії у подоланні наслідків повеней. До Польщі вирушить підрозділ ДСНС. Про це повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

- Україна солідарна із сусідами, які потерпають від руйнівних повеней. На доручення президента Володимира Зеленського та за координації прем’єр-міністра Дениса Шмигаля ми запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії відправити підрозділи ДСНС України для допомоги у подоланні лиха, - написав він в Х.

Міністр висловив співчуття у звʼязку із загибеллю людей та руйнуваннями від повеней у Центральній Європі.

- Наші думки з усіма постраждалими громадами. Бажаємо нашим сусідам якомога швидше подолати це стихійне лихо, - написав Сибіга.

Водночас кількість загиблих внаслідок повені в Європі зростає. Як пише The Guardian, вже загинуло щонайменше 15 осіб. Зокрема, у Румунії загинуло шестеро людей. Ще п'ятеро померли в Польщі. В Австрії загинуло троє людей: один пожежник загинув у вихідні, а двох людей було знайдено потонулими у своїх будинках. У Чехії загинула одна людина. Тисячам людей довелося евакуюватися.