У Міноборони анонсували автоматизацію видачі повісток, їх доставлять Укрпоштою

Перевірити достовірність повістки можна буде через застосунок "Резерв+". У самому застосунку повісток не буде.

Коротко про

Міністерство оборони України розробляє функціонал, завдяки якому буде автоматизована видача повісток, які буде доставляти Укрпошта. Як повідомив начальник Управління інформаційних технологій МО Олег Берестовий у DOU Podcast, перевірити достовірність повістки можна буде у застосунку "Резерв+". При цьому повісток у самому застосунку не буде.

Берестовий наголосив, що наразі повістки виписують вручну, роздруковують, а потім стос паперу приходить начальнику ТЦК, який має підписувати їх та ставити печатку.  Новий функціонал дозволить генерувати повістку у реєстрі "Оберіг" та підписувати електронним підписом начальника ТЦК.

 - Воно буде йти одразу на централізований друк, звідти - на Укрпошту, вона розвозитиме, а в нас буде інформація, де повістка: чи вона була доставлена, чи ні, чи десь загублена, скільки часу на доставку пішло тощо, - розповів Берестовий.

 Він додав, що цей процес буде прозорим і допоможе мати військово-політичному керівництву більш релевантну інформацію, ніж зараз.  У самому «Резерві+» повісток не буде.

- Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни - повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоби хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти й певних автоматизованих процесів на бекенді, - резюмував Берестовий.